Natuurstenen grafsteen of grafmonument

Als een dierbare komt te overlijden, vormt een grafmonument, grafsteen of urn een waardevolle, tastbare herinnering. Al sinds mensenheugenis wordt natuursteen toegepast voor grafstenen en grafmonumenten. Dat is niet voor niets: natuursteen is een prachtig product, dat decennia na decennia zijn natuurlijke schoonheid behoudt. Bovendien leent natuursteen zich uitstekend voor gravures.

Al sinds 1880 levert Schutz Natuursteen grafstenen en grafmonumenten. Het was onze eerste ambacht en is nog steeds een van onze specialiteiten.

Informatie aanvraag
  • Hidden

grafstenen natuursteen

Keuze voor natuursteen

Welke soort natuursteen u kiest voor de grafsteen of het grafmonument is afhankelijk van uw wensen. Zo is graniet zeer goed bestendig tegen weersinvloeden en onderhoudsarm. Arduin en leisteen hebben een natuurlijke uitstraling, maar hebben wat meer onderhoud nodig. En marmer, zoals de vaak toegepaste soort Cristallino, is prachtig klassiek, maar heeft ook onderhoud nodig omdat het gevoelig is van zuren van onder meer zure regen.

Behalve de keuze voor het type natuursteen spelen ook aspecten als funderingstechnieken, duurzaamheid en constructie een belangrijke rol bij het vervaardigen van grafstenen en grafmonumenten.

Daarom kiezen klanten voor ons

 Bijna 150 jaar ervaring
 Allerbeste kwaliteit
 Eigen showroom
 Gratis advies
 Plaatsen van natuursteen
 Natuurstenen grafsteen of grafmonument
 Maatwerkspecialist
 Duurzame kwaliteit
 Duidelijke afspraken
 Geen verassingen achteraf

Informatie of advies?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een natuurstenen grafsteen of grafmonument? Maak een afspraak en kom langs. Wij informeren en adviseren u graag!

  • Hidden