Gemeente Heerlen

Met ruim 85.000 inwoners neemt Heerlen in Limburg de vierde plaats in na Maastricht, Venlo Sittard-Geleen. De Gemeente ligt in het Zuid Oosten van Zuid Limburg. Voor het ontstaan van Heerlen kunnen we al ver terug. De Romeinen stichten er rond het jaar nul een nederzetting en bouwden er een thermencomplex. Dat wat er over is gebleven van dit badhuis geldt als het best bewaarde antieke gebouw van Nederland.

Heerlen ligt midden in de Oostelijke Mijnstreek en ontleende zijn ontwikkeling aan het bestaan van de mijnen. Er waren maar liefst 5 mijnen, Oranje Nassau 1 2 3 en 4 en de Staatsmijn Emma. De bevolking nam daardoor explosief toe van 6.000 in 1900 naar 32.000 in 1930. Daar moesten allerlei voorzieningen voor gebouwd worden. Allerlei oude historisch overgebleven bouwwerken werden ervoor gesloopt, dat vond men niet passen in een modern stadsbeeld. Hoge schoorstenen lange Jan en lange Lies genoemd bepaalden met 138 meter met 155 meter lang het stadsbeeld. Nu is er weinig zichtbaar dat er aan die geschiedenis herinnert.

De sluiting van de staats mijnen is deels opgevangen met het vestigen van Overheidsinstanties oa het Algemeen burgerlijk Pensioenfond en het Centraal Bureau voor Statistiek zijn er te vinden

Algemene begraafplaats “Heerlen centrum” Heerlen, Akerstrat 35
Algemene begraafplaats “Heerlerheide” Heerlen, Kampstraat 48
Algemene begraafplaats “Imstenrade” Heerlen, Imstenraderweg 8
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Heerlen, Doctor Clemens Meulemanstraat
Grafkapel van de H. mgr. Petrus Joseph Savelberg Heerlen, Gasthuisstraat 2
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Heerlen, Kerkstraat 6
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Heerlen, Welterkerkstraat 3
Algemene begraafplaats Hoensbroek, Randweg
Algemene begraafplaats “Nieuw Lotbroek” Hoensbroek, Heerlerweg
Algemene begraafplaats “Mariarade” Hoensbroek, Op de Weijenberg
Algemene begraafplaats “Sint Jan” Hoensbroek, Sint Jansstraat
Gesloten begraafplaats Hoensbroek, Eikenweg
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Hoensbroek, Sint Jansstraat

Grafstenen en Grafmonumenten

Al sinds 1880 levert Schutz Natuursteen grafstenen en grafmonumenten. Het was onze eerste ambacht en is nog steeds een van onze specialiteiten.

grafstenen begraafplaats

Informatie of advies?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een natuurstenen grafsteen of grafmonument? Maak een afspraak en kom langs. Wij informeren en adviseren u graag!

  • Hidden