Gemeente Kerkrade

Kirchoa spreek uit Kirgraai is Limburgs voor de Gemeente Kerkrade die met ruim 45.000 inwoners tot de grotere steden van Limburg gerekend kan worden. Het achtervoegsel rade aan de naam Kerkrade verwijst naar rooien of ontginning. De oudste vorm daarvan is Roda naar de gelijknamige voetbalclub Roda JC. Kerkrade kent een roemruchte geschiedenis van dan weer onder Brabant vallen, dan onder Pruisische invloed en zelfs behoort het even onder België. Ook in Kerkrade speelde de mijnbouw winning een belangrijke rol als middel van bestaan. De staatsmijn Wilhelmina was er te vinden in vergelijk met de andere mijnen een relatief kleine mijn. Sinds 1957 staat het beeld D’r Joep het nationale monument van de mijnwerkers op de Markt in het centrum van Kerkrade.

Begraafplaats “Schifferheide”, Schifferheidestraat 7
Begraafplaats van de zusters Ursulinen Kerkrade, Holzstraat
Gemeentelijke begraafplaats Kerkrade, Lambertistraat
Gemeentelijke begraafplaats Kerkrade, Hambosweg
Kerkhof Rooms Katholiek Lambertus Kerkrade, Kerkplein
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Kerkrade, Sint Hubertuslaan 80
Rooms Katholieke Abdijkerkhof Kerkrade, Heyendallaan 82

Grafstenen en Grafmonumenten

Al sinds 1880 levert Schutz Natuursteen grafstenen en grafmonumenten. Het was onze eerste ambacht en is nog steeds een van onze specialiteiten.

grafstenen begraafplaats

Informatie of advies?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een natuurstenen grafsteen of grafmonument? Maak een afspraak en kom langs. Wij informeren en adviseren u graag!

  • Hidden