Gemeente Riemst

Riemst is een gemeente op de grens van België en Nederland in de Belgische provincie Limburg. De gemeente Riemst heeft ruim 16.000 inwoners. Gerechtelijk valt het onder het kanton Bilzen. Vanaf 1524 is de naam Riemst aanwijsbaar in gebruik. Van de Romeinen daarvan zijn overblijfselen van gevonden. Zij waren in de eerste eeuw na Christus al in het gebied aanwezig. Riemst lag aan de Romeinse wegen de zogenoemde heerbanen van Tongeren naar Nijmegen. In de verovering verslagen van Maastricht in de 17e eeuw van Prins Frederik Hendrik komt Riemst voor. Het aanzien van het glooiende landschap met holle wegen is door ingrijpende herverkaveling in de jaren zeventig  ingrijpend veranderd. In de omgeving zijn ook verschillende mergelgroeves te vinden, zoals op meer plaatsen in Limburg het geval is.

Paenhuisstraat, 3770
Kabienstraat 4, 3770
Sint-Albanusstraat 16, 3770
Pruisstraat 7, 3770

Grafstenen en Grafmonumenten

Al sinds 1880 levert Schutz Natuursteen grafstenen en grafmonumenten. Het was onze eerste ambacht en is nog steeds een van onze specialiteiten.

grafstenen begraafplaats

Informatie of advies?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een natuurstenen grafsteen of grafmonument? Maak een afspraak en kom langs. Wij informeren en adviseren u graag!

  • Hidden