Gemeente Bilzen België

Bilzen is een gemeente in België die halverwege tussen Hasselt en Maastricht ligt. Met 32000 inwoners is het in Limburgse begrippen een middelgrote gemeente. Bilzen bestaat uit 13 deelgemeenten waarvan een derde van de inwoners in Bilzen zelf woont. Al in het jaar 950 wordt Bilzen als Beila  genoemd. Er is sprake van een abdij in de Middeleeuwen de Abdij van Munsterbilzen.  De stad had al in de 13e eeuw stadsrechten. Bilzen heeft een roemruchte geschiedenis van bezettingen en verwoestingen. Dan weer Duitse- dan Franse troepen dan Oostenrijkers.  Die talloze troepen werden dan bij de burgers ingekwartierd. De stad moest voor ze zorgen. Dat kostte een groot deel van haar vooruitgang. Daar is tegenwoordig natuurlijk weinig meer van te merken.

Hasseltsestraat, 3740
Bunderstraat, 3740
Unnamed Road, 3740

Grafstenen en Grafmonumenten

Al sinds 1880 levert Schutz Natuursteen grafstenen en grafmonumenten. Het was onze eerste ambacht en is nog steeds een van onze specialiteiten.

grafstenen begraafplaats

Informatie of advies?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een natuurstenen grafsteen of grafmonument? Maak een afspraak en kom langs. Wij informeren en adviseren u graag!

  • Hidden