Gemeente Brunssum

Met ruim 28.000 inwoners behoort de gemeente Brunssum tot de grotere gemeentes in de Provincie Limburg. Naast Brunssum zijn de buurtschappen Rumpen, Treebeek, Bouwberg en de Kling of Onder Merkelbeek in de gemeente Brunssum opgegaan. In het geologische landschap van Brunssum vinden we een zandbodem en het zeer vruchtbare löss een soort kleibodem die alleen in Limburg voorkomt. Al in de prehistorie zou Brunssum bewoond moeten zijn geweest zo is de overlevering. Er is sprake van on onderbroken bewoning gedurende 2000 jaar. Sinds 1150 is de parochie Brunssum bekend.

Zoals zoveel plaatsen in de omgeving in Limburg heeft ook Brunssum een mijn verleden. In Brunssum was staatsmijn Hendrik die sloot in 1973 de bekendste. Het was de mijn met de diepste schacht (Schacht 4) van het land 1058 meter. Op het terrein van de voormalige staatsmijn Hendrik is sinds 2004 het NAVO Hoofdkwartier JFC HQ gevestigd, waar 700 mensen met 25 verschillende nationaliteiten werken.

Algemene begraafplaats Brunssum, Heufstraat
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Sint Vincentius Brunssum, Tolenhof
Begraafplaats “Samenwerking” Treebeek, Marebosjesweg
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Sint Barbara Treebeek, Schildstraat 44

Grafstenen en Grafmonumenten

Al sinds 1880 levert Schutz Natuursteen grafstenen en grafmonumenten. Het was onze eerste ambacht en is nog steeds een van onze specialiteiten.

grafstenen begraafplaats

Informatie of advies?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een natuurstenen grafsteen of grafmonument? Maak een afspraak en kom langs. Wij informeren en adviseren u graag!

  • Hidden