Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van Limburg en met ruim 120.000 inwoners ook de grootste stad in Limburg. Maastricht ligt aan de rivier de Maas, die dwars door de stad loopt. Maastricht  is al tweeduizend jaar lang on onderbroken bewoond geweest. Nederlanders ervaren Maastricht als “bourgondisch” en anders door haar ligging, de wijze van huizenbouw en het landschap dat de stad omgeeft. Rondom de stad liggen een groot aantal dorpen die inmiddels tot de Gemeente Maastricht gerekend worden. Dorpen die ieder hun eigen identiteit hebben weten te behouden. Maastricht beschikt sinds 1974 over een eigen Universiteit en is wereldwijd vooral bekend van het Verdrag van Maastricht waarmee de Europese Unie opgericht werd en de euro als gezamenlijke munt geïntroduceerd werd. Een andere misschien nog wel beroemder gegeven is dat het de woonplaats van de violist Andre Rieu is, bekend van zijn concerten op het Maastrichtse Vrijthof.

Kerkhof Rooms Katholieke kerk Amby, Ambyerstraat-Noord 1
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Borgharen, Kerkstraat 10
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Heugen, De Beente
Kerkhof Rooms Katholieke Kerk Itteren, Brigidastraat 66
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Limmel, Dolmanstraat 2
Algemene begraafplaats “Bovens” Maastricht, Gerard Walravenstraat 65
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Maastricht, Papyrussingel
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk “Oostermaas” Maastricht, Pastoor Jacobsweg
Gemeentelijke begraafplaats Maastricht, Tongerseweg 292
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Maastricht, Monseigneur Vranckenplein 2
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Maastricht, Ursulineweg 2

Grafstenen en Grafmonumenten

Al sinds 1880 levert Schutz Natuursteen grafstenen en grafmonumenten. Het was onze eerste ambacht en is nog steeds een van onze specialiteiten.

grafstenen begraafplaats

Informatie of advies?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een natuurstenen grafsteen of grafmonument? Maak een afspraak en kom langs. Wij informeren en adviseren u graag!

  • Hidden