Gemeente Stein

De gemeente Stein telt bijna 25.000 inwoners en ligt in de westelijke mijnstreek in Zuid Limburg. Stein kent een hoofdkern en vier dorpen en daarnaast nog vier gehuchten. Bij de hoofdingangen van alle plaatsen staan naast de Hollandse namen ook de Limburgse benamingen zoals die in gebruik zijn. Sommige Limburgse namen zijn zeer afwijkend van het Hollands. In 1982 zijn door een gemeentelijke herindeling Stein, Esloo en Urmonden, delen van Obbicht Papenhoven opgegaan in de grotere gemeente Stein.

De Gemeente ligt aan de Maas die hier de grens met België vormt. Ter plaatse dient het Julianakanaal als vaarweg. De Maas is hier geen doorgaande vaarweg. De chemiebedrijven DSM en SABIC zijn de voornaamste gebruikers van het industriegebied Chemelot. Officieel ligt dat op het grondgebied van Sittard-Geleen., maar deze bedrijven zijn ook voor Stein van belang.

Kerkhof Rooms Katholieke kerk Berg aan de Maas, Kerkstraat
Algemene begraafplaats Elsloo, Pastoor Haesenstraat
Algemene begraafplaats Elsloo, Op de Berg 9
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Elsloo, Vresmansstraat
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk “Gods Akker” Elsloo, Kinkskystraat
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Nieuwdorp, Zwartdriesstraat
Algemene begraafplaats Stein, Molenweg Zuid
Algemene begraafplaats Urmond, Kloosterpad
Joodse begraafplaats Urmond, Kloosterpad
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Urmond, Grotestraat 26

Grafstenen en Grafmonumenten

Al sinds 1880 levert Schutz Natuursteen grafstenen en grafmonumenten. Het was onze eerste ambacht en is nog steeds een van onze specialiteiten.

grafstenen begraafplaats

Informatie of advies?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een natuurstenen grafsteen of grafmonument? Maak een afspraak en kom langs. Wij informeren en adviseren u graag!

  • Hidden