Gemeente Vaals

De gemeente Vaals ligt in het uiterste zuidelijke puntje van provincie Limburg aan de Duitse kant. Vaals is bekend van het drielanden punt. Dat is tevens het hoogste punt van Nederland de Vaalserberg 322,4 meter boven NAP. Vaals grenst ook aan Belgie en Duitsland vandaar het drielanden punt. Het heeft iets meer dan 10.000 inwoners. Geologisch gezien ligt Vaals feitelijk op de rand van een lang geleden uitgebluste vulkaan. De Duitse buurstad Aken ligt in de krater. Vaals is vastgegroeid aan de Duitse stad Aken en kan daarmee ook gezien worden als een Nederlandse voorstad van Aken. Vaals was al voor de Romeinse tijd bewoond en wordt in 1041 in schriftelijke bronnen met de naam Vaals genoemd. Vaals betekent dan zoveel als dal. In Vaals spreekt men een heel eigen dialect het Völser plat. Dat afwijkt van het Limburgs, al ziet men dat in Vaals zelf niet zo.

Kerkhof Rooms Katholieke kerk Holset, Holset 64
Abdijkerkhof “Sint-Benedictusberg”? Lemiers, Mamelis 39
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Lemiers, Oud Lemiers
Algemene begraafplaats “Linderweg” Vaals, Eschberg
Begraafplaats Hervormde gemeente Vaals, Eschberg
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Vaals, Seffenterstraat
Joodse Begraafplaats Vaals, Eschberg
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Vijlen, Vijlenberg 72

Grafstenen en Grafmonumenten

Al sinds 1880 levert Schutz Natuursteen grafstenen en grafmonumenten. Het was onze eerste ambacht en is nog steeds een van onze specialiteiten.

grafstenen begraafplaats

Informatie of advies?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een natuurstenen grafsteen of grafmonument? Maak een afspraak en kom langs. Wij informeren en adviseren u graag!

  • Hidden