Gemeente Voeren

De gemeente Voeren in het Frans Fourons is een gemeente die deel uitmaakt van de Belgische provincie Limburg in het gewest Vlaanderen. De naam van de gemeente is ontleend aan de Voer een zijriviertje van de Maas. De Voer stroomt door de gemeente. Plaats naamgeving door “en” toe te voegen aan een rivier naam is in Limburg niet ongebruikelijk. We kennen de Voer wat Voeren wordt. De rivier de Swalm dat de plaatsnaam Swalmen oplevert. Voeren is een exclave van Vlaanderen omdat het feitelijk nergens aan Vlaanderen grenst maar aan de Waalse provincie Luik. Voeren omvat 6 dorpen en zestien gehuchten en heeft tegen de 4200 inwoners.  De taal Frans (Nederlands Limburgs en een eigen regionale taal) is in het verleden een punt van veel strijd geweest.

Kerkhofstraat, 3790
Komberg 34, 3790
Op de Voer, 3790
Kerkplein, 3790
Born 83-79, 3791

Grafstenen en Grafmonumenten

Al sinds 1880 levert Schutz Natuursteen grafstenen en grafmonumenten. Het was onze eerste ambacht en is nog steeds een van onze specialiteiten.

grafstenen begraafplaats

Informatie of advies?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een natuurstenen grafsteen of grafmonument? Maak een afspraak en kom langs. Wij informeren en adviseren u graag!

  • Hidden